k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

  • Váš nákupní košík je prázdný

Nekřesťansky dobrý pobožný buchty s masem

Původně se tyhle „buchty“ vařily ve vodě, ale protože mám na statku nádhernou litinovou formu na pečení, řekla jsem si, že pobožný buchty upeču. Výsledek je famózní. Dám vám tip: cibulku osmažte předem a plňte jí budoucí buchty spolu s masem. Nikdo jim neodolá. Děti hlásí: „Mega dobrý!“

 

NA 1 PEKÁČ
DOBA PŘÍPRAVY 45 MINUT, VAŘENÍ 20 MINUT, PEČENÍ 40 MINUT

INGREDIENCE

800 g brambor
300 g uzeného masa
2 housky
1 lžíce másla
80 g sádla
sůl
1 vejce
200–250 g krupice
1 cibule
50 g škvarků nebo sádla se škvarky mouka na pomoučení

 

POSTUP

Brambory uvaříme ve slupce v neosolené vodě doměkka. Mezitím povaříme 20 minut uzené maso ve vodě, aby se zbavilo slanosti. Housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na rozehřátém másle dozlatova. Pekáček vymažeme sádlem. Maso slijeme a nakrájíme na kostičky. Uvařené brambory slijeme, necháme mírně zchladnout, oloupeme je, rozmačkáme, prolisujeme nebo nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, osmaženou housku a krupici. Vypracujeme hladké tužší těsto, ze kterého odkrajujeme lžící kousky, vyválíme je na pomoučené ploše na placku, střed poklademe uzeným masem, přeložíme protilehlé rohy do středu a zakulatíme těsto tak, aby náplň nikde nevypadávala. Zbylé sádlo rozpustíme. Buchty potřeme ze všech stran rozpuštěným sádlem  a skládáme je vedle sebe do pekáče. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme zhruba 40 minut dozlatova. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme ji na zbylém sádle dozlatova. Upečené buchty vyjmeme, necháme je lehce zchladnout, rozdělíme na talíře a přeléváme sádlem se škvarky a sypeme restovanou cibulkou.

 

A jenom taková malá připomínka – při tom všem pečení nezapomínejte ani na svoji zahradu, ta totiž nepočká stejně jako buchty v troubě. Dosázejte nedosázené, dokud je ještě čas!

 

X