k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

  • Váš nákupní košík je prázdný

Marokánky

Autora téhle vánoční sladké dobroty bohužel neznám. Naopak ale moc dobře vím, že mi tyhle marokánky strašně chutnají… Zkuste si je v době předvánoční upéct! Nebudete litovat.

 

Doba přípravy: 40 minut + pečení 10 minut
Množství: cca 30 kousků

 

Suroviny:

 

100 g sušeného ovoce (mirabelky, meruňky, třešně, malá část švestek)

250 ml mléka

30 g hladké mouky

60 g krupicového cukru

40 g másla

140 g vlašských ořechů

150 g čokolády

 

 

 

Postup:

 

Sušené ovoce spaříme horkou vodou, necháme 10 minut odstát, pak scedíme a nakrájíme na nudličky. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a polovinu másla a za stálého míchání zahříváme až do varu. Vaříme asi 3 minuty.

 

Ořechy nasekáme na nudličky a s ovocem vmícháme do těsta. Troubu předehřejeme na 170 °C. Z těsta tvarujeme malé placičky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Marokánky pečeme v troubě dorůžova – zhruba 10 minut. Než se marokánky upečou, připravíme si ve vodní lázni čokoládovou polevu – nalámanou čokoládu rozpustíme a vmícháme do ní zbylé máslo.

 

Upečené marokánky necháme vychladnout a poté je z jedné strany potřeme čokoládovou polevou. Nejsnáze to jde plochým štětcem. Nebo cukroví do čokolády namáčíme a poté ho necháme okapat. Marokánky naskládáme vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a necháme je ztuhnout (nejlépe přes noc).

 

X