k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

Jednoduché domácí chleby

Až začnete péct domácí chléb, stane se podivuhodná věc. Ti, kdo se pečivu vyhýbali obloukem, vás začnou častěji navštěvovat, na večírcích a večeřích budou vyžadovat váš chléb jen s trochou olivového oleje nebo másla a někteří se i se zájmem vyptají na jeho přípravu. Přibalte jim domů skleničku s instantním domácím chlebem, který stačí doplnit jen tekutinou a upéct. Zn. Bohyní kuchyně snadno a rychle.

 

 

Bylinkový chléb

Před přípravou přidáme 1 lžíci olivového oleje a 200 ml perlivé vody.

INGREDIENCE

200 g hladké pšeničné mouky
100 g špaldové mouky
1 lžíce sušeného droždí
1 lžíce hrubozrnné mořské soli
4 snítky rozmarýnu
4 snítky tymiánu

 

 

Islandský chléb

K promíchaným přísadám postupně přilijeme 250–300 ml vroucí vody, vypracujeme hladké pružné těsto, rozdělíme ho na osm dílů, vyválíme je na tenké pláty a opečeme z obou stran na rozpálené pánvi zhruba 2–3 minuty, až se na povrchu objeví černé puchýřky. Ponoříme je na pár vteřin do vlažné vody a skládáme na sebe pod navlhčený ručník, než připravíme zbylé chleby.

INGREDIENCE

200 g žitné mouky
100 g celozrnné mouky
½ lžičky prášku do pečiva
½ lžičky soli

 

 

Kamutový chléb se švestkami

Přilijeme 200–250 ml vlažné vody dle konzistence a vypracujeme hladké těsto.

INGREDIENCE

200 g kamutové mouky
100 g celozrnné hladké mouky
1 lžíce soli
1 lžička sušeného droždí
100 g vypeckovaných švestek
100 g mandlí

 

Bezlepkový chléb

K základu přilijeme 360 ml vlažné vody.

INGREDIENCE

150 g bramborové mouky
150 g rýžové mouky
80 g pohankové mouky
80 g polohrubé kukuřičné mouky
2 lžíce soli
2½ lžíce sušeného droždí
1 lžíce mletého máku
50 g rozinek podle chuti

 

Sladový chléb

Před zaděláním přilijeme 250 ml vlažné vody.

INGREDIENCE

200 g chlebové mouky
100 g žitné mouky
50 g drceného pšeničného sladu
1 lžíce soli – třeba růžové (ochucené)
1 lžíce sušeného droždí
100 g sekaných ořechů

 

 

Tak co říkáte, zkusíte si doma nějaký připravit? My jsme jich v Herbáři upekli už nespočet a všechny byly skvělé. A pokud by vám to ještě nestačilo, mrkněte do knihy Vaříme podle Herbáře číslo 5, tam jich najdete ještě mnohem víc.

 

X