k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

  • Váš nákupní košík je prázdný

Jedlové šišky

Tohle vánoční cukroví se zvláštním názvem peču podle Schichtovy kuchařky, kde mu přezdívají „šišky“. Kuchařka Kamila Skopové tomuto cukroví ve svých knihách zase říká „ghrosté“. Tak šišky, nebo chrousti? Nevím. Každopádně se jedná o křehké a nadýchané pečivo, které chutná skvěle. A pokud byste v době adventní měli lenivou a nechtělo se vám cukroví slepovat, nestresujte se tím – obstojí i jen tak, samo o sobě.

 

Doba přípravy: 45 minut + pečení 10 minut
Množství: 2 plechy

 

Suroviny:

 

4 bílky

špetka soli

250 g třtinového moučkového cukru 

250 g mletých lískových oříšků

1 hrst strouhanky

strouhaná kůra z 1 biocitronu

1 lžička mleté skořice

čokoládový nebo kakaový krém na slepení

 

Postup:

 

Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh, poté do něj přimícháme cukr, oříšky, strouhanku, citronovou kůru a skořici.

 

Troubu předehřejeme na 160 °C.

 

Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme pomocí lžíce a vařečky tvary jedlových šišek a pečeme je ve vyhřáté troubě dorůžova – zhruba 10 minut.

 

Vychladlé kousky slepujeme čokoládovým nebo kakaovým krémem. 

 

 

X