k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

Ibiškové raw kuličky podle Kateřiny Winterové

Tenhle recept je pro fajnšmekry. Což jsme samozřejmě my všichni, co si rádi vychutnáme netradiční kombinace ingrediencí. Kakaové boby mají zajímavou, jakoby chladivou chuť a jejich přirozeně jemná hořkost se perfektně snoubí s kyselými květy ibišku. Ten mimochodem seženete v obchodech s čaji, a jestli vám zbude po „nepečení“ cukroví, rozhodně neváhejte a čaj si z něj uvařte. Přesladké datle vyváží ibiškové kuličky k dokonalosti a uvidíte, jak se po nich zapráší. A pokud nejste přesvědčenými vyznavači raw stravy, mandlím sluší před rozemletím lehké opražení na suché pánvi. Rozvine se tak více jejich chuť. Jen je nechte poté zchladnout.

Ingredience

250 g datlí 
150 g loupaných mandlí
2 polévkové lžíce kakaových bobů
špetka soli
2 hrsti sušeného ibiškového květu
1 hrst sušeného goji

Postup

Nejprve si na pánvi lehce opražíme nasucho mandle, ale pokud chcete raw úpravu, tak pražení vynechejte, bude to dobré i tak. Mezitím si rozmixujeme ibišek s goji na co nejjemnější strukturu. Vysypeme z mixéru do misky. Datle, kakaové boby, mandle (vychladlé) a sůl mixujeme na hrubší konzistenci. Ze vzniklé hmoty utvoříme kuličky a obalíme je ve směsi ibišku a goji, kterou lehce vtlačujeme do kuliček. Uchováme v chladu.

You don't have permission to register
X