k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

Černá ředkev naložená v medu

Už naše prababičky věřily v sílu přírody a černá ředkev naložená v medu patřila mezi méně známá, ale osvědčená domácí léčiva. A není se čemu divit – obě suroviny jsou totiž přímo přecpané vitamíny, minerály, antioxidanty a dalšími zdraví prospěšnými látkami posilňujícími náš zimou oslabený imunitní systém. Mimo to je tato receptura ideální při problémech dýchacích cest, ať už pro děti i dospělé. Med obsahuje velké množství aminokyselin, dextrinů, minerálních prvků a organických kyselin a svojí konzistencí dokáže utišit nepříjemné dráždění v krku. Co se týče černé ředkve, ta v syrovém stavu obsahuje mimo jiné více vitamínu C, než citron. Věřili byste tomu? Tak nakládejte a na zdraví!

 

PORCE NA 1 KAŠEL DOBA PŘÍPRAVY 10 MINUT

 

INGREDIENCE

1 černá ředkev
zhruba 300 ml medu

 

POSTUP

Ředkev nakrájíme na kostičky, vsypeme do velké sklenice na med (750 g) a zalijeme medem. Necháme uležet přes noc a klidně i trochu déle. Při kašli pijeme po lžících šťávu s medem, sladkou ředkev můžeme také sníst.

 

Vypěstujte si na příští rok svojí vlastní zásobu černé ředkve. A třeba právě z našich semínek. A koho by zajímaly další recepty pro zdraví i krásu, v našich herbářových kuchařkách jich najdete bezpočet.

 

X