k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

Marocký zázrak: bylinkové kuře s kuskusem

Původně jsme si v pořadu Herbář chtěli udělat bylinkové kuře s bramborem, takový vylepšený recept na běžně dělané kuře. Pak jsme ale objevili, jak se kuře připravuje v Maroku. A to nás velmi inspirovalo. Zkrátka takový lehký recept ideální ke sběru čerstvých májových bylinek.

 

PORCE PRO 6 OSOB
DOBA PŘÍPRAVY 55 MINUT

INGREDIENCE

KUŘE
rozporcované kuře
2 červené cibule
4 lžičky sušeného mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
½ šálku černých oliv
4 plátky citrónu
olivový olej
česnek
sůl
hrst čerstvého koriandru

KUSKUS
½ sáčku kuskusu
1 lžička kurkumy
½ šálku rozinek
kuřecí vývar
olivový olej

 

POSTUP

Rozpálíme olej a začneme na něm opékat na klínky nakrájenou červenou cibuli. Přídáme všechny další ingredience na kuře a navrch poklademe kousky masa. Zaklopíme a 40 minut dusíme. Po 20 minutách maso otočíme. Kuskus nasypeme do mísy, zamícháme do něho kurkumu, rozinky a lžíci olivového oleje. Zalijeme vývarem a necháme 5–10 minut odstát, dokud kuskus nenabobtná a nanasaje do sebe vývar. Servírujeme nejdříve kuskus, na něj poklademe kousky masa s podušenou cibulí a šťávou.

 

Mnoho dalších skvělých receptů najdete v archivu našeho milovaného pořadu Herbář. A nebo víte co? Proč si nekoupit jednu z kuchařek, ze kterých tyto skvělé recepty pochází?:)

X