k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

  • Váš nákupní košík je prázdný

Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem

Výborné lehké jídlo na oběd nebo večeři. Bruschettu můžeme také nakrájet na kousky a podávat jako předkrm. Mangold obsahuje vitamín A a železo a má velmi málo kalorií.

 

PORCE PRO 4 OSOBY
DOBA PŘÍPRAVY 20 MINUT

INGREDIENCE

250 g mangoldu
2 stroužky česneku, jeden nasekaný, jeden rozpůlený
120 g uzeného pstruha (nebo makrely)
2 lžíce olivového oleje
2 krajíce celozrnného venkovského chleba sůl, čerstvě namletý pepř kousky citrónu na pokapání

 

POSTUP

Mangold si rozdělíme na listy a řapíky a omyjeme je zvlášť. Řapíky nakrájíme na menší kousky. Listy mangoldu spaříme 1–2 minuty ve vroucí osolené vodě. Jakmile změknou, vyjmeme je, dáme do mísy se studenou vodou a osušíme. Nasekáme je na středně velké kousky.

V kastrolu rozpálíme olej a opečeme na něm kousky řapíku. Často mícháme a necháme opékat 5–8 minut. Přidáme nasekaný česnek a za občasného míchání pečeme společně asi půl minuty. Nakonec přidáme nasekané listy mangoldu a ještě opékáme asi minutu. Sejmeme z plotýnky, osolíme a opepříme.

Lehce opečené krajíce chleba potřeme česnekem a zbývajícím olejem. Dáme na ně připravený mangold, umáčkneme lžící a navrch položíme kousky uzeného pstruha. Pokapeme citrónem a servírujeme.

X