k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

Á la Mozartovy koule podle Kateřiny Winterové

Je to samá mandle a trochu sirupu! Jednoduché a vynikající! Tohle cukroví je navíc raw a krom toho, že je snadné na přípravu, nepečené cukroví má mnohem více výživových přidaných hodnot. A samozřejmě fantastickou chuť. Malé kuličky můžete obalit v nejrůznějších surovinách jako kakao, mleté oříšky, matcha tea nebo skořice a na talíři se vám začne kupit pestrobarevné cukroví. Do výroby klidně zapojte i děti, které si patlání kuliček užijí nejvíce.

Ingredience

100 g mandlí
špetka soli
1 lžička strouhané pomerančové kůry
4 lžíce sirupu z agáve
80 g vyloupaných pistácií
kakao na obalení

Postup

Mandle a pistácie namočíme zvlášť do vody na 1 hodinu a poté slijeme. Nejdříve připravíme marcipán – 80 g mandlí rozmixujeme se špetkou soli, polovinou strouhané pomerančové kůry a 2 lžícemi sirupu z agáve na pevnější hmotu. Vytvarujeme kouli a uložíme ji do lednice. Pak rozmixujeme zbylé mandle s pistáciemi, špetkou soli, pomerančovou kůrou a sirupem z agáve. Prohněteme, vytvarujeme kouli a uložíme do lednice asi na 15 minut. Z marcipánové hmoty vytvarujeme kuličku. Z pistáciové hmoty vytvarujeme placku, kterou marcipánovou kuličku obalíme. Obalíme v kakau, uložíme do lednice, nebo ihned podáváme.

You don't have permission to register
X