k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

Rybízové dobroty

Zahrada se pomalu začíná obsypávat slaďoučkými plody nejrůznějších barev, velikostí a chutí. Hned jak dosbíráte poslední jahody, nejdelší čas strávíte u rozrostlých keřů rybízu doslova obsypaných malými červenými kuličkami. Rybíz je v našich klimatických podmínkách nejčastěji pěstovaným ovocem a kromě skvělé osvěžující chuti nám výrazně pomáhá posílit imunitu a cévní systém. Mimo super dávky vitamínu C je plný karotenu, antioxidantů a vitamínu A, ochránce našeho zraku a obranyschopnosti. Nebojte se ušpinit si ruce a vyčarujte z rybízu nejrůznější pochoutky, od koláče přes smoothie až po skvělou limonádu… Rybíz je prostě boží!

 

 

Rybízová šťáva
Domácí šťáva vydá za devět doktorů a ať už ji děláte z bezu, rakytníku, nebo rybízu, úspěchem se neminete. Když pomineme samotné sbírání, příprava je tak jednoduchá a rychlá, že ji zvládne opravdu každý. Nebojte se toho – zanořte dlaně mezi zralé kuličky rybízu a pěkně jej pomačkejte. Stačí si vychytat správný poměr cukru a pak už můžete celé léto připravovat osvěžující a zdravé domácí limonády, které žádná kupovaná nenahradí!

 

Na návod na tu nejzdravější šťávu se můžete podívat tady.

 

 

Pečený čaj
V těchto letních parnech to sice nikdo příliš nedocení, ale počkejte, až jednu ze skleniček vytáhnete v zimě… To budou všichni koukat! Přitom je to tak jednoduché a připravit je můžete skoro z jakéhokoli ovoce. Rybízový pečený čaj je skvělý nejen díky své sladkokyselé chuti, ale především pro své posilující účinky, které v zimě jako když najdete. Nebojte se rybíz zkombinovat s dalším, zrovna plodícím ovocem. Kombinujte, experimentujte a až se ozve zima, pěkně si na svých výtvorech pochutnejte.

 

Zazásobte se na zimu a připravte si v sezóně čaj do chladnějšího období. Recept na něj najdete zde.

 

 

Sušené rybízové placky
No a nakonec zlatý hřeb – sušené rybízové placky. To je vám taková dobrota a ještě ke všemu naprostá vitamínová bomba! Energeticky nahradí i ty nejnabitější kupované raw tyčinky a navíc s vědomím, že v nich najdete jen to nejlepší z vlastní zahrady. Sušte pomalu a trpělivě, aby se ovoce nespálilo. Pokud by se vám placky zdály příliš kyselé, nebojte se směs více osladit nebo zkombinovat s jiným ovocem. Na výlety, při sportu nebo jen tak na chuť – uvidíte, že se po nich jen zapráší.

 

Napůl cesty mezi bonbóny, vitamíny a energetickými tyčinkami jsou rybízové placky! Vyrobte si je na cesty i na jen tak na ujídání na doma.

You don't have permission to register
X