Za horkého letního počasí má občas každý místo pořádného oběda chuť na něco lehčího. Pokud i vy nebo vaše rodina uvítá něco lehčího a přitom vydatného, máme pro vás tip na skromnou polévku podle sestry Kateřiny. Shoda jmen je zde čistě náhodná, tenhle recept Kateřina objevila při hledání receptů z klášterů a zalíbil se jí už pro to jméno. Výborná chuť je samozřejmostí. Další výhodou polévky z ráje je i to, že je hotová za 15 minut, proto se u její přípravy ani nezapotíte.

A přidáváme malý tip i pro ty s bezlepkovou dietou – místo obyčejné strouhanky použijte tu kukuřičnou. Mňam!

Ingredience:
1,5 l masového vývaru
4 vejce
6 lžic strouhanky
6 lžic parmazánu
špetka muškátového oříšku
nasekaná hladkolistá petržel na ozdobu

Postup:
V hrnci vaříme masový vývar. Mezitím v míse důkladně vidličkou rozšleháme vejce, přidáme strouhanku, parmazán a trošku muškátového oříšku a promícháme na hladké těsto. Lžičkou odkrajujeme nočky do vývaru, které vaříme zhruba 2 minuty, až vyplavou na povrch. Do talíře nalijeme polévku a nočky ozdobíme petrželkou a případně strouhaným parmazánem.

Polévky jsou skvělé samy o sobě. Pokud ale někdo upřednostňuje k polévce pečivo, doporučujeme to domácí, jako je třeba super semínkový chléb ze superpotraviny. Recept na něj najdete zde.