k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

Dýně Sweet Dumpling plněná houbovým kernotem

Dýní existují desítky druhů a každá se hodí na něco trochu jiného. Univerzální je hokkaido nebo máslová, ale proč si trochu nezaexperimentovat.

Dýně Sweet Dumpling vypadá na talíři famózně a na sváteční tabuli neudělá ostudu. Třeba až se vrátíte z podzimního lovu a odměníte se nadívanými koroptvičkami, své vegetariánské přátele můžete překvapit plněnou dýní na způsob houbového kuby. Já si tedy dám tu dýni. Mňam!

 

ker3

Suroviny:
2 střední dýně Sweet Dumpling (700-800 g)
200 g špaldového kernota
400 ml zeleninového vývaru
1 lžíce olivového oleje
1 velká červená cibule, nakrájená na proužky
200 g hub shiitake, pokrájených
1 stroužek česneku, drcený
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce čerstvého oregana

Postup:
Z dýní seřízneme stopku se zhruba 3cm okrajem, aby vznikla poklička. Pokud dýně stabilně nestojí, seřízneme ji mírně i zespodu. Semínka vyjmeme, můžeme je propláchnout a usušit pak v troubě při pečení dýně. Dužinu vydlabeme, ale necháme zhruba 2-3cm okraj. Připravené dýně rozložíme na plech. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Kernoto uvaříme ve vývaru doměkka. Mezitím v pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli, zhruba po 1 minutě přisypeme houby, česnek, sůl a pepř a dusíme doměkka. Vmícháme do uvařeného kernota, okořeníme oreganem a plníme do vydlabaných dýní.

Naplněné dýně přiklopíme víčky a vložíme do předehřáté trouby na 45 minut, až na povrchu zezlátnou.

ker1

ker2

ker5

You don't have permission to register
X