k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

Nový Herbář je tu!

Musím se přiznat, že jsem nečekala, že i po páté sérii bude vámi Herbář stále tak oblíbený a že se budu potkávat s neutuchající touhou od vás samých, že chcete ještě další a další díly. To je skvělé a povzbuzující a děkuji vám za to. I to byl jeden z důvodů proč pokračovat a vrhnout se s vámi opět další sezonou do herbářového světa plného bylin, zdraví a inspirace. Tak jdeme na to!

 

V minulých pěti sériích, které jsme spolu prošli, jsme si ukázali přes sto padesát bylin, jak na nás účinkují a mohou nám pomoci, a co dobrého si z většiny z nich můžeme uvařit. Zabývali jsme se také tradicí v řemesle, zahradě a hlavně v kuchyni. Všechna ta krása, um a moudrost předků je v dnešní uspěchané a nervózní době uklidňující a vtahuje nás do „pohádky“ o tom, jak dobře bývalo kdysi – v čisté krajině plné divokých bylin, v zahradách a sadech oplývajících druhovou rozmanitostí, a koneckonců i u stolu nad talířem, kde jste našli sezonní, čerstvé a opravdu zdravé suroviny bez přídatných látek, vypěstované povětšinou na domácím poli…

 

 

Já se letos rozhodla, že chci tuhle „pohádku“ o zdravém jídle, přístupu k surovinám a přírodě uvést v život dnes a hledat pro nás inspiraci jak opravdu jíst a žít přirozeně a normálně, jak tomu bývávalo tenkrát. Proto se dívám na tradici a chování našich praprababiček, srovnávám ho z dneškem a s tím, co jsme sami schopni si v té nejvyšší kvalitě vypěstovat, odchovat a samozřejmě hlavně koupit. Nemáme čas jako naši předkové, ale máme možnost si najít svého farmáře a za dobré, čisté jídlo, vyrobené z ohledem na krajinu, zvířata i zdraví zaplatit leckdy překvapivě levně.

 

Proto vás v novém Herbáři pozvu za poctivými zemědělci a výrobci potravin, kteří mají pokoru k přírodě a hýčkají si své zákazníky, tím nejlepším, co nám čistá krajina nabízí, bez trápení zvířat, ničení půdy, vody a bez zbytků pesticidů.

 

Letos budu také na zahradě, protože domácí výpěstky, samozřejmě bez použití chemie, považuji v podstatě za vrchol ekologické produkce. Takové domácí bio. Ukážu vám spoustu zajímavých odrůd zeleniny a ovoce. A hodně zblízka. Ze zahrady, rovnou na talíř!

 

A byliny? Na ty se můžete těšit v záběrech tak blízkých, že neuvěříte, jak okouzlující a překvapivé mohou být. Nehledala jsem další a další specialitky, ze kterých je možné vařit pouze odvary. Byliny, ať už do kuchyně nebo léčivky, si můžeme pěstovat sami, ale hlavně bychom je měli používat co nejvíce. A jak je to nejpříjemnější? Samozřejmě ve skvělém jídle!

 

Recepty jsem chystala skoro dva roky, najdete je také v mojí nové knize o jídle Jíst a žít, kterou si již brzy budete moci předobjednat. V Herbáři uvidíte moderní, snadné a oblíbené recepty, a ty nejlepší ze skanzenu, které chutnají nejenom mně a mojí rodině, ale věřím že budou chutnat i vám. Do kuchyně jsem si letos na pár dní pozvala skvělou Markétu Pavleje. Její blog Kitchenette je ověnčený cenami, ale hlavně nabízí recepty, které si s s těmi herbářovými prostě rozumí. Dívejte se a uvidíte! První díl můžete sledovat už v neděli 7. 10. v 18:25 na ČT1.

 

Chci vás jako průvodkyně nového Herbáře naladit na moderní notu „starých dobrých časů“, kterou chceme a hlavně můžeme žít dnes, protože motto nového Herbáře zní: Zdravá krajina, zdravá surovina, zdravé recepty a zdraví lidé! S dnešními poznatky a technologiemi to jde podobně čistě jako před 100 lety.

 

Budu ráda, když u toho budete 10 dílů nového Herbáře se mnou. Vaše Kateřina

 

You don't have permission to register
X