k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

„Natáčení Herbáře jsem si celé moc užila,” říká Kitchennete

Inspirace při přípravě pokrmů není nikdy dost a nalezení kvalitního kulinářského blogu může být jako objevení zakopaného pokladu. Mezi takové skvosty patří bez diskuse již proslulý blog Kitchenette vášnivé kuchařky a maminky tří krásných dětí Markéty Pavleye. Její věčná inspirace přírodou a jednoduchostí nás učí, jak v kuchyni zpracovat sezonní suroviny, a přitom ponechat jejich specifickou chuť. To souznění s herbářovými recepty přímo vybízelo k opětovnému potkání se před kamerou. A právě proto jsem moc ráda, že jsme spolu mohly připravit pár skvělých receptů i do nového Herbáře. Markéta je strašně milá osoba a bylo mi potěšením ji sledovat při vaření v naší nové herbářové kuchyni. Pro ty, kdo Markétu neznají, je tu pár odpovědí na všetečné otázky. 🙂

 

Od koho ses Markéto naučila vařit?
Naučila jsem se vařit od mé mámy, babičky, ale pak asi každého, koho jsem kdy v kuchyni potkala nebo měla možnost nahlížet mu pod ruce.

 

A to tě přivedlo k tvojí práci?
Vaření mě od dětství strašně bavilo, a tak mě k blogování přivedla touha dělat a živit se tím, co mě baví.

Kde nebo od koho čerpáš inspiraci?
Myslím, že pokud vás něco baví, jste tak nějak jako houba a vše s tím tématem související si k vám cestu razí samo, nebo si jí razíte, aniž byste to vůbec vnímali. Je to jako se sportem. Pokud vás daný sport baví, jde to tak nějak samo a sportujete, posilujete své tělo, aniž byste o tom věděli. Ale pokud se musíte nutit jít do fitka, pak je to dřina.

 

Takže inspiraci sbírám všude kolem sebe. Při cestování, na internetu, v knihách či časopisech. Od známých, příbuzných, přátel… 🙂

 

A co tě vlastně na vaření nejvíc fascinuje?
Je to kreativní proces, kterým, pokud se vše dobře povede, potěšíte své blízké, hosty či kamarády. Pokud blogujete, potěšíte tím daným jídlem ještě mnohem víc lidí a to je opravdu návyková záležitost. Vážně je moc krásné dostávat děkovné e-maily za práci, kterou dělám, a získávat pozitivní reakce na sociálních sítích i na blogu. Lidi mají blog opravdu rádi a pro inspiraci si tam chodí každý měsíc kolem 500 000 lidí. Což je neuvěřitelné a až nepředstavitelné.

 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Když mě Kačka oslovila s Herbarem, myslela jsem si, ze se tam tak nějak někde mihnu a i tak mi to připadalo jako velká čest. Včera jsem si poprvé pustila ze záznamu první nedělní díl Nového Herbáře a vlastně musím přiznat, ze mě to dojalo. Je to nádherný pořad, který má smysl, nadherne výtvarné ztvárnění a v neposlední radě prenadhernou kameru. Jsem opravdu dojata a poctěna, ze jsem mohla být součástí. Pak jsem jeste včera dostala zprávu od producenta, jak vysoká byla sledovanost a také jak pozitivní ohlasy přišly od diváků na novou sérii i na mou přítomnost. ☺️Tak už potřetí! Jsem vážně dojata! Tak mi dovolte s vámi sdílet par fotek z této soboty, posledního nataceciho dnů, které alespoň trochu zachycují atmosféru. Cely pořad je vážně specielní a možná to ono, prosakuje skrze obrazovky k vám, a já verim, ze vím proč! To místo! Není to studio! Farma, co má duši, slepice, kruty, kocicky a kraliky. Pole, starý traktor, hromady dyni. Celá crew! Nejsou to znudeni a vyhasli zamestanci, jsou to lidé, které baví to, co dělají. Jsou to kreativci, osobnosti, parťáci, přátele, rodina. Na place si vůbec nepřipadate jako na place. Úsměv ze sebe nemusíte nutit, proste je tam skvela nálada a často spis brzdite záchvaty smíchu. 😁 Dekuju, ze mužů být součástí, dekuju Kacenko @katerina_winterova_official, taky cele crew a přeju Novému Herbari mnoho štěstí a spokojených diváků. Ps: Odkaz na první díl dávám dnes do stories. ❤️🙏🏻❤️ Dekujeme Dekujeme Dekujeme #novyherbar #herbar #kitchenettehome #tvshow #cookingshow #autumn #autumnshooting

Příspěvek sdílený Marketa Pavleje (@kitchenettehome),

To je fakt super, gratuluju! A jak sis s námi užila natáčení letošního nového Herbáře?

Užila jsem si ho moc. Už jsem psala na svůj Instagram, že jsem zažila pár různých druhů natáčení za poslední roky a že se často setkáte s tím, že štáb je takový nějaký otrávený životem. Že maskérka má asi každý den špatný a je cíleně opravdu nepříjemná a obtěžuje ji vás pozdravit. To samé by se dalo říci i o jiných profesích na place. Zkrátka máte pocit, že je vlastně svou přítomností obtěžujete a jen jim přiděláváte práci. Taková je hlavně realita televizních štábů a je to smutné, protože to ovlivňuje každého hosta, který se natáčení účastní. Ale celý tým Herbáře jsou prostě úžasní lidé, které jejich práce baví. Je tam mnoho mladých kluků, kteří ještě stále studují a svoji profesi milují. Mají chuť se rozvíjet a být lepšími. Je tam uvolněná atmosféra a hodně legrace. Prostě na place vládně pohoda a to si troufám říct, že je důvodem, proč i z Herbáře vyzařuje taková příjemná aura.

 

Samozřejmě i obsah pořadu je úžasný a má smysl. Ale toto je další fakt, který diváci v zákulisí vidět nemohou. Musím říct, že pro mě jako účinkujícího to byl opět úžasný zážitek a odvedenou práci tato atmosféra určitě ovlivnila.

 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Pratele 👩🏻‍🍳 zitra se na vas tesim, jako obvykle v 1825 na CT 1 ! Herbar v barvach 💙💛💜@kitchenettehome Market, budes se divat ? 😁 A vy? 😀

Příspěvek sdílený Kateřina Winterová (@katerina_winterova_official),

Díky, to se hezky poslouchá. 🙂 A co tvoje plány do budoucna?
Ze všech stran se hrnou různé projekty. 🙂 Větší či menší, ale já mám omezenou kapacitu, tak se snažím vybírat to, co má smysl a co mohu zvládnout. Mám poslední měsíce celkem hodně focení a to mě baví. K tomu jsme se pustili do překladu dalších kuchařek od Luis a Davida z The Green Kitchen Stories (knihu receptů The Green Kitchen Stories si můžete objednat zde). Tak na to se moc těším. Taky se po krůčkách snažím posouvat a zlepšovat můj e-shop kitchenetteshop.cz, který by snad brzy měl překročit brány on-line světa a mít také svou první kamennou prodejnu. Tak uvidíme, jak vše půjde. Jako člověk a máma 3 dětí mám samozřejmě omezené časové možnosti a i můj den má jen 24 hodin, ale věřím, že na vaření a věci, které mne naplňují, se nějaký čas vždycky najde.:)

 

Markétko, díky za rozhovor a uvidíme se na obrazovkách, v dalších receptech nového Herbáře!

 

Nezapomeňte, každou neděli, až do Vánoc v 18:25 na ČT1. A vy, kdo jste prošvihli první díly, nezoufejte. Na stránkách České televize si můžete pouštět mně s Markétou, ale i starší díly do aleluja 🙂 Zároveň si můžete z našeho e-shopu předobjednat knihu Jíst a žít.

You don't have permission to register
X