k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

Dýňové palačinky s hruškami v sirupu

Hrušky a dýně – geniální podzimní kombinace. Jak začne být sychravo, toužím se schoulit do deky s teplým čajem a nějakou laskominou. Dýňové palačinky s teplými hruškami v sirupu jsou k lenošení o víkendu naprosto dokonalé. Člověk by nevěřil, jak je dýně všestranná. Zkuste je přidávat do těsta na pečení i smažení a budete nadšení. Nahrazovat mouku zeleninou nám může jen prospět. Dýňové pyré si můžete připravit i dopředu. Stačí dýni uvařit nebo upéct, rozmixovat a po menších částech zamrazit. Pak už stačí jen přinést hrušky ze sadu, rozpálit plotýnku a tenhle úžasný dezert podávat jako nedělní lahůdku. Bude vám zaručeně chutnat!

 

 

INGREDIENCE

PALAČINKY
250 g hladké mouky
4 lžíce třtinového cukru 
½ lžičky jedlé sody
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička mleté skořice
špetka mletého muškátového oříšku
špetka soli
1 vejce
300 ml podmáslí
150 g dýňového pyré
3 lžíce másla

 

HRUŠKY
4 hrušky
1 lžíce másla
100 mljavorového sirupu 
150 ml vody
½ lžičky mleté skořice
špetka mletého muškátového oříšku

 

POSTUP

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme hrušky, opečeme je z každé strany 1 minutu, zalijeme sirupem a vodou, poprášíme skořicí a muškátovým oříškem a vaříme na středním stupni doměkka, zhruba 25 minut.  Na těsto promícháme suché ingredience, vejce rozšleháme v podmáslí a vmícháme pyré. Pomalu vlijeme do moučné směsi a mícháme, až vznikne hladké těsto.   V pánvi rozehřejeme trochu másla, vlijeme jednu sběračku těsta a opékáme zhruba 2 minuty dozlatova. Jakmile se na povrchu začnou tvořit bublinky, obrátíme a dopečeme z druhé strany. Ozdobíme hruškami a podáváme.

You don't have permission to register
X