k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

Bezlepková ovesná granola

Granoly připravuji moc ráda. Je to jednoduché, rychlé a často se spotřebují zbytky, které by ve spíži jinak zachvátili moli. Bezlepkovou granolu jsem kdysi začala tvořit pro svou kamarádku, která zjistila, že trpí celiakií, a chtěla jsem jí tak udělat radost něčím dobrým a podobným tomu, co mohla doposud jíst. Objevila jsem bezlepkové ovesné vločky, které prý konzumovat může, a velká sklenice téhle čokoládové dobroty byla na světě. Chutná nejenom jí a jejím dětem, ale i u nás doma. Už se mi ve spíži hromadí ingredience na další várku. Granola je skvělá s mlékem jak živočišným, tak rostlinným, sypu ji i na kaši a někdy jí chodím mlsat jen tak ze sklenice. Ta bezlepková udělá dobře všem.

 

SUROVINY

400 g ovesných vloček bez lepku
100 g pohankových křupavých vloček
1 hrst para ořechů
1 hrst lískových ořechů
1 hrst konopných semínek
1 polévková lžíce kakaa
1 polévková lžíce skořice
špetka soli
2 polévkové lžíce sirupu z agáve

1 hrst pohankových pukanců
1 hrst sekané čokolády
1 hrst rozinek

 

POSTUP
Troubu předehřejeme na 160 °C. Všechny vločky vsypeme na plech a pražíme cca 10 minut na plechu s pečicím papírem. Mezitím pokrájíme ořechy nahrubo a přidáme je spolu se semínky, kakaem, skořicí a solí k pečeným vločkám a zalijeme podle chuti vybraným sirupem. Vrátíme do trouby a zapékáme dalších 15-20 minut. Granolu při pečení hlídáme a reagujeme na tmavnoucí ořechy. Moc upečené jsou nahořklé. Poté vyjmeme a necháme zchladnout. Do studené granoly vmícháme čokoládu, pukance a rozinky. Uchováme v uzavíratelné nádobě v suchu a temnu.

You don't have permission to register
X